Mr. Nicola van Vliet

Nicola van Vliet
Advocaat Nicola van Vliet

Mr. Nicola van Vliet is in 2003 afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Aansluitend is zij als advocaat gaan werken, eerst bij een middelgroot kantoor in de Randstad en daarna bij een klein kantoor in Tilburg. Bij deze kantoren heeft Nicola ervaring opgedaan zowel in de strafpraktijk als in de civiele praktijk.

Gedurende 10 jaar is zij mede-eigenaar geweest van Van Vliet & Van Vliet Advocaten in Breda. Vanaf oktober 2020 oefent zij met haar team haar praktijk uit onder de naam Nicola van Vliet Advocatuur.

Nicola is in staat om snel te schakelen tussen de feitelijke en juridische aspecten en weet dit te vertalen naar een daadkrachtige aanpak, waarbij de vertrouwensband met de cliënt de basis vormt. Een persoonsgerichte benadering staat bij Nicola voorop.

Nicola is breed onderlegd in verschillende rechtsgebieden. Ze voert een diverse strafpraktijk, met accenten op vermogensdelicten en levens- en geweldsdelicten. Zo heeft ze verdachten bijgestaan in diverse megazaken, waaronder (kinder)doodslag, ramkraken en ladingdiefstallen.

Zij staat zowel meerderjarige als minderjarige verdachten bij. Zij pleit frequent bij de kinderrechter, politierechter en in meervoudige kamerzaken in Nederland.

In 2016 en 2017 is Nicola verkozen tot 1 van de 3 beste vrouwelijke strafrechtadvocaten van Noord-Brabant.

Naast haar werk in strafzaken verleent Nicola rechtsbijstand (in de vorm van het geven van advies en het optreden in juridische procedures) aan ouders van minderjarigen en minderjarigen zelf die uit huis worden geplaatst of onder toezicht worden gesteld. Verder verleent zij specialistische bijstand in familiezaken en dan uitsluitend op het gebied van erkenning, omgang en gezag/voogdij. Zaken op het gebied van erkenning, omgang en gezag/voogdij, waarin tevens strafrechtelijke aspecten spelen, hebben in het bijzonder de aandacht van Nicola.

Contact

Strafrecht:

  • Jeugdstrafrecht;
  • TBS;
  • Uit- en overleveringszaken.

Personen- en Familierecht:

  • Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen;
  • Jeugdbeschermingsrecht;
  • Ouderschap en erkenning.

Lidmaatschappen:

  • Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA);
  • Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA); en
  • Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht (FJR).

Team

Anouk van der Heijden

Anouk van der Heijden – Paralegal

Anouk is sinds 2017 werkzaam als paralegal. In de afgelopen jaren heeft Anouk veel kennis opgedaan van het rechtssysteem in het algemeen en in het bijzonder van het strafrecht, jeugdrecht en het familierecht. Anouk weet wat er speelt in de zaken van Nicola en kan daardoor de (eerste) vragen over uw zaak beantwoorden of deze met Nicola bespreken. Uiteraard geldt voor Anouk de geheimhoudingsplicht, waardoor al hetgeen u tegen haar zegt ook veilig is bij haar.

Anouk combineert haar werk als paralegal bij Nicola van Vliet Advocatuur met haar opleiding HBO-Rechten die zij volgt aan de Juridische Hogeschool in Tilburg. Dit doet zij met plezier en toewijding!

LinkedinMail
Leyla de Jong

Leyla de Jong – Secretarieel / juridisch medewerkster

Leyla werkt vanaf 2018 als juridisch medewerker.

Dankzij haar ervaring kan Leyla de (eerste) vragen over uw zaak vragen beantwoorden of daarover overleg voeren met Nicola of Anouk. Ook voor Leyla geldt de geheimhoudingsplicht, waardoor al hetgeen u tegen haar zegt ook veilig is bij haar.

Sinds juni 2019 studeert Leyla HBO-Rechten aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys in Tilburg en dit combineert zij met het werken voor Nicola van Vliet Advocatuur als secretarieel / juridisch medewerkster.

LinkedinMail
linkedin
mail
phone